Medlems aktiviteter

Kom til Vejles Klimadag og RCV's 1-års fødselsdag på Ressourcer & Genbrug - Vejle Kommune.

Lørdag den 24. februar kl. 11 – 16 byder vi på en festlig dag, hvor vi sætter fokus på bæredygtigt forbrug .

Du kan dykke ned i oplæg, workshops og cases og få inspiration til, hvordan du kan forbruge mere bæredygtigt – alt imens du også får indblik i, hvordan Vejle Kommune arbejder for et mere bæredygtigt forbrug.

Deltag bl.a. i en Samtalesalon om klimahandlinger i Vejle Kommune faciliteret af Zakia Elvang fra We Do Democracy.

Salonen er åbningen på Klimadag i Vejle og RCVs 1.års fødselsdag, og du vil kunne opleve og tage del i en dialog med andre borgere,

politikker og aktører om det gode vejlenserliv, og hvad har vi brug for at vide, kunne og gøre for at kunne klimahandle.

Samtalesalonen kræver tilmelding. Send en e-mail til dalce@vejle.dk senest d.19. februar 2024.

Se hele programmet på vejle.dk/programmet.Tilbud fra lokalrådet
Tilbud fra Grøn forum
Tilbud fra Vejle kommune

Din titel

 Alternativ julefrokost – Spis Insekter

Landmand Mike Eistrup kommer forbi NC10 og fortæller om, hvorfor vi alle bør spise flere insekter, for både vores egen og klimaets skyld. Og så får man lov til at smage.

https://vejlebib.dk/arrangementer/tendenser-debat/alternativ-julefrokost-introduktion-spiselige-insekter

07.12.2023 kl. 19:00 - 21:00

Pris 65 kr.

Nørremarken Bibliotek

Torsdag 7. december

Kom til foredrag og smagsprøvning, hvor landmand Mike Eistrup vil introducere dig til en række spiselige insekter - som du selvfølgelig også får lov at smage på.

Under foredraget vil Mike fortælle om, hvorfor han har valgt at dyrke insekter frem for almindelig landbrug, og hvorfor vi alle bør spise insekter - både for klimaets og vores egen sundheds skyld. Og så får du selvfølgelig lov til at smage selv.

To milliarder mennesker spiser insekter hver dag. Så hvorfor ikke i Danmark, når de både er bæredygtige, sunde og smager godt? Det kan vi passende tage en snak om, når du har smagt på Mikes insektsnacks.

De små synger med Thomas Buttenschøn (husk at bestille billet)

Thomas Buttenschøn og band fylder NC10 med liv, når de med masser af musik og sang fejrer, at det er 75 år siden, at klassikeren "De Små Synger" udkom første gang.

https://vejlebib.dk/arrangementer/musik/thomas-buttenschoen-smaa-synger-0            16.12.2023 kl. 14.00   Pris 20 kr.

Nørremarken Bibliotek

Thomas Buttenschøn og de små synger

Kom og oplev Thomas Buttenschøn og hans dygtige band live på Nørremarken Bibliotek, når vi med masser af musik og sang fejrer, at det er 75 år siden, at klassikeren "De Små Synger" udkom første gang.

"De Små Synger" fylder 75 år, og det skal naturligvis fejres for fuld musik. Sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn har allieret sig med nogle af sine kendte musikalske legekammerater, og de er klar til at underholde både små og store med en perlerække af de kendte og elskede sange fra den klassiske sangbog på både Vejle Bibliotek og Nørremarken Bibliotek.

"De Små Synger er jo kulturarv og noget af det, som alle os, der laver musik for børn, bygger videre på. Det vil jeg meget gerne være med til at fejre", siger Thomas Buttenschøn.

I samarbejde med Gyldendal har han netop udgivet et album med sine nyfortolkninger af ti af sangene fra den langtidsholdbare sangbog for børn i alle aldre. Sange som "Solen er så rød, mor", "Oles Nye Autobil" og "Op, Lille Hans" får nyt liv i Buttenschøns velspillede udgaver.

Til dagens koncerter har Thomas Buttenschøn taget tre veletablerede navne på den danske musikscene med: Trommeslager Jens Michael Østergaard, guitarist Mads Reinhold og trompetist Peter Marott.

Vi glæder os til at se jer – enten på Vejle Bibliotek kl. 11.00 eller på Nørremarken Bibliotek kl. 14.00.

For børn fra 2 år og deres voksne.
Både børn og voksne skal have billet.

Bestil billetter til koncerten på Vejle Bibliotek.

Bogcafé XL- årets bedste bøger

Onsdag 31. januarKom og tilbring et par hyggelige timer i bøgernes verden og bliv fyldt op med masser af inspiration til gode læseoplevelser. Vores bibliotekarer står klar på Nørremarken Bibliotek til at fortælle om de bedste af de bøger, de har læst det sidste års tid.

På aftenens program er der både nye bestsellere, romaner som måske er gået lidt i glemmebogen, skæv faglitteratur, yndlingsbogen – og alt det derimellem. Aftenen er både for dig, der er vild med at læse og dig, der bare gerne vil i gang, men mangler inspiration, og du får en folder med hjem med alle de omtalte titler.

På Nørremarken kan du møde Anderse, Lene og Theis. Vi serverer en forfriskning og en snack og ser frem til et par gode timer.

Gratis entré - husk tilmelding.

En rejse gennem jazzens historie – Koncert og foredrag

Oplev jazzhistoriens udvikling helt tæt på i en live koncert med gennemgang af genrens kæmpe udvikling; Helt fra sin spæde start i 1880-90'erne til den enorme bredde, der findes i nutidens jazz. Musikken suppleres med fortællinger om de største milepæle i jazzhistorien for at give et fuldstændigt billede af jazzens snoede sti op gennem det 20. århundrede til i dag.

06.02.2024

Pris: 65 kr.

Nørremarken Bibliotek

 Betonhjerter - forfattermøde med Sara Rahmeh

I romanen "Betonhjerter" giver Sara Rahmeh os et unikt indblik i, hvordan det er at vokse op i Blokken. Mød den talentfulde forfatter og hør hende fortælle om sin roste debutroman, som er en ode til blokken i Taastrup.

23.04.2024

Pris: 65 kr.

Nørremarken Bibliotek

IDRÆTSHØJSKOLE FOR DE 7-12 ÅRIGE I EFTERÅRSFERIEN

AFHOLDES PÅ VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE


I efterårsferien den 19. og 20. oktober fra 9 - 15 begge dage holder vi på Vejle Idrætshøjskole en "Idrætshøjskole for de 7-12 årige", der lige vil have lidt ekstra kolorit på efterårsferien. Du kan vælge din favoritidræt: Fodbold, Håndbold, Multisport eller Fitness & Dance.

Prisen er inklusiv undervisning, forfriskninger, frokost og en t-shirt, som du kan tage med hjem.

Er du klar til at komme på idrætshøjskole i efterårsferien?

IDRÆTSHØJSKOLE FOR 7-12 ÅRIGE I EFTERÅRSFERIEN

Her har du muligheden for at prøve et par dage på idrætshøjskole.

Vi prøver mange af de ting, som idrætshøjskoleeleverne også prøver i hverdagen. Det handler altså om fællesskab og idræt.

Vi hygger sammen, spiser sammen, synger sammen, fjoller sammen og dyrker en masse idræt - og det hele slutter med et brag sammen med alle højskoleeleverne.

Ud over de fælles ting så har du også mulighed for at vælge en idræt, som du vil bruge mest tid på.

VÆLG ET FAG

I løbet af dagene skal du vælge, hvilken idræt du gerne vil deltage i. Børnene har mulighed for at deltage i en af de følgende idrætter. Det er kun muligt at deltage i en idrætsgren!

  • Fodbold (7-12 år). To dage med masser af fokus på teknisk træning, finter og en masse spil. Børnene vil blive aldersopdelt og undervist af højskoleelever.
  • Håndbold (7-12 år). To dage med fokus på teknisk træning og spilleglæde. Børnene vil blive aldersopdelt og undervist af højskoleelever.
  • Fitness & Dance (7-12 år). Du får mulighed for at prøve en masse forskellige ting inden for fitness og dance, fx dans, spinning, step, yoga, cirkeltræning, sjipning.
  • Multisport (7-12 år). Vi udforsker mange forskellige idrætsgrene og lege. Hvis du kan lide at bevæge dig på mange forskellige måder, så er multisport lige noget for dig.

Børnene bliver undervist af højskoleelever. Højskoleeleverne er i fuld gang med at planlægge dagene, så det endelig program kan ikke ses endnu.

Det er 10. gang, at Vejle Idrætshøjskole inviterer børn og unge på idrætshøjskole i efterårsferien.

TILMELDING

Tilmelding foregår på www.vih.dk/ihe-2023

Fusions koncert

30/8/2023 kl. 19:30 til 21:00

Nørremark Center
Nørremark Center 14, 7100 Vejle

Jazz i Trekanten

KØB Billet Fusions koncert Vejle 30-08-2023 - Trekantområdets Festuge (trekantfest.dk) kr. 80.-

 Sidste år afholdtes der for første gang et musikalsk møde i Nørremarkscentret, hvor musikere fra forskellige nationaliteter mødtes. Det blev en stor succes, og nu gentages konceptet med to stærke kvinder i front.

Dansk - palæstinensiske Simona Abdallah hyldes som den første professionelle kvindelige percussionist med arabisk baggrund, der i den grad har brudt de traditionelle forventninger.
Simona har i Danmark arbejdet med et hav af anerkendte kunstnere som blandt andet, Lis Sørensen, Anisette, D-A-D, Sort Sol, DR Symphony Orchestra, Aura, Natacha Atlas, Cæcilie Norby, Dr. Alban, Cheif 1, SNAP!, Haddaway, Jenny Wilson og DR Big Band.
Simona har turneret med sine egne soloshows og har siden 2004 optrådt i Afrika, Asien, Europa, USA og Mellemøsten.Dansk - iranske Camilla Dayyani er en alsidig sangerinde, som mest slår sine folder i det danske jazzmiljø. Med sin alsidighed kan hun opleves i moderne kompositionsmusik, iransk folklore, børnejazz med Sangskattekisten og ikke mindst sin egen musik, hvor hun holder af at skrive til smuk lyrik. Hun har fire albums bag sig, hvoraf to er med danske digte af bl.a. Dan Turéll, Pia Tafdrup og Johannes Jørgensen. I efteråret 23 udkommer et nyt album, hvor musikken hovedsageligt er til persiske digte af Omar Khayyam, Mowlana Rumi og Forough Farrokhzad.Duoen bakkes op af den syriske oudvirtuos Maher Mahmoud og den danske duo Torben Bjørnskov og Pojken Flensborg.Koncerten gennemføres i samarbejde mellem Pojken Flensborg, Nørremarkskirken, Vejle Kommune og Jazz I Trekanten. Koncerten er en del af Trekantområdets Festuge.