Byg & Leg

Lokal ejendomsudvikler vinder stort millionprojekt i Vejle: Så mange boliger skal der opføres, og her skal der bygges


Sådan kommer det nye boligprojekt på Nørremarken til at tage sig ud. Illustration fra Vejle Kommunes lokalplan

Selmer Gruppen er bygherren bag boligprojektet "Toppen af Nørremarken". Projektet, der består af 91 nye boliger, betyder, at to bydele bygges sammen.

Vejle: Vejle Byråd blåstemplede onsdag 26. april den lokalplan, der skal bane vejen for et nyt boligområde på Moldevej 83-85 på Nørremarken i Vejle.

Det er det lokale ejendomsselskab Selmer Gruppen A/S, der er bygherren bag boligprojektet, men det er selskabets byggefirma, Selmer Byg A/S, der står opførelsen af de 91 boliger.

Boligprojektet har som tidligere omtalt i avisen fået navnen "Toppen af Nørremarken", og der er tale om et projekt, der kommer til at binde to bydele på Nørremarken sammen.

Spaden til det ambitiøse projekt forventes at gå i jorden i andet halvår i år, og byggeriet forventes at stå færdigt i sommeren 2025.

En grøn kile

Det nye boligområde på grunden på Moldevej 83-85 kommer som nævnt til at bestå af i alt 91 boliger, der fordeler sig på et- og to-plans rækkehuse samt punkthuse i fire etager. Størrelserne på boligerne bliver på mellem 60 og 100 kvadratmeter - og henvender sig primært til enlige, børnefamilier og seniorer.

Byggeriet vil indeholde en grøn kile, der skaber følelsen af natur, og med flere interne stiforløb vil projektet som helhed komme til at fungere som bindeled mellem de omkringliggende boligområder og Nørremarkens nye rekreative værested. Ambitionen er klar.

Opførelsen af de nye boliger betyder, at bydelene på Nørremarken bliver bundet bedre sammen. Illustration fra Vejle Kommunes lokalplan

Det nye boligområde på Nørremarken skal binde det "gamle" og det nyere boligområde tættere sammen.

- Vi er gået meget målrettet efter at blive en del af udviklingsplanen for området. Det er vi af flere årsager: Området skiller sig positivt ud fra mange af de øvrige udviklingsprojekter, vi arbejder med. Det gør det ved, at man her får et etableret bymiljø og velfungerende grønt område som nabo fra start, hvilket har stor betydning