Busdrift igangsat

Så kom der delvis gang i Bybustrafikken i vores område ruten kom så til at hede rute 3

Se PDF fil  med køreplan

 

Flere bybusser, billigere busdrift og ikke mindst CO2-neutrale busser i Vejle kommune. Det er bundlinjen for den kontrakt om eldrevet busdrift i Vejle kommune, som Sydtrafik agter at indgå med to budgivere.

Det bliver Tide Bus Danmark, der den 16. oktober 2022 overtager driften af i alt 20 bybusser og 11 busser på 200-ruterne mellem byerne, mens lokalkørslen overtages af Vejle Turisttrafik, der samtidig sikrer, at noget af busdriften fremover bliver på lokale hænder.

I sommeren 2020 indgik Vejle Kommune, sammen med seks andre kommuner, en aftale med regeringen om at fremskynde den grønne kollektive bustrafik, som bl.a. udmøntede sig i en beslutning om at opføre et busdepot med elladestandere på Sjællandsgade. Om få dage udløber budfristen på busdepotet, og netop Vejle Byråds beslutning om at anlægge depotet har banet vejen for elbusser allerede fra næste år

Hej Lokalråd

Jeg kan forstå på Peter Sepstrup, at I savner lidt en tilbagemelding på den nye busrute til Grundet. Det beklager jeg. Så du får en opdatering her. Jeg har vedhæftet køreplanen for den nye linje 3, som trådte i kraft den 16. oktober 2022.

Vi valgte at rette os efter jeres anbefalinger, således at vi kører ned af Grundet Bygade og vender på den gamle vendeplads. Dette vil vi blive ved med indtil, at Ringvejen er ført hele vejen igennem. Hvornår det sker ved vi desværre ikke, men vi presser på. Vi valgte denne løsning, fordi vi godt kan se, at det vil være et bedre tilbud til de ældre i området.  Vi har dog fået en enkelt utilfreds henvendelse fra en borger omkring Skovtoften, fordi hans børn fortsat ikke har mulighed for at bruge bussen til skole. Vi kan ikke gøre alle tilfredse.

 Vi har valgt at den første morgenafgang kl. 5.29 kører ud og vender i rundkørslen på Skovtoften. Det gør fordi har ændret ruteforløbet for linje 11, som før betjente Englandsvej. På den tidlige afgang var der en del passagerer de kan nu benytte den tidlige afgang på linje 3.

 Det er meget fint med busruten.

Det var bare fordi, lokalrådet kunne have hjulpet med at markedsføre den nye rute før starten, hvis vi havde fået noget information om hvordan og hvorledes, som jeg tidligere har skrevet nedenunder. Og også placering af stoppesteder, men de er jo lavet nu. Så fint med at bussen er i gang. Det er vi glade for.

linje 3 busplan

Ny busrute på Lille Grundet

Til oktober 2022 får Vejle Kommune nye elbusser, som skal betjene dels bybusnettet og enkelte lokalruter til bl.a. Jelling og Give. I forbindelse med indførelsen af elbusserne har Vejle Kommune valgt at foretage nogle tilpasninger i bybusnettet. Tilpasningerne er sendt i høring frem til 14. januar 2022 og kan ses på https://

www.vejle.dk/borger/faa-indflydelse/hoeringer/forslag-til-aendringer-af-bybusser-fra-oktober-2022/

 Godkendte ruter fra oktober 2022:

  • Linje 1 til Bredballe
  • Linje 2 til Skibet
  • Linje 3 Mølholm – Vindinggård – Vinding
  • Linje 4 Grønlandsvej – Bredballe
  • Linje 5 til Grejs
  • Linje 7 til Pedersholms Alle
  • Ny linje 9 til Grundet
  • Linje 10 Vinding Syd
  • Linje 12 til Tirsbæk

Vi følger med udviklingen og informerer når vi ved lidt mere om stoppesteder og køreplan