"Natur- og stipuljen".

11 grønne projekter scorer 200.000 kr.

Michelle Madsen michm@vafo.dk

 Naturprojekter

Vejle: 11 naturprojekter i Vejle Kommune skal deles om 204.615 kroner.

Det er byrådets natur- og miljøudvalg, som har delt ud af årets puljemidler fra "Natur- og stipuljen".

Blandt de 11 projekter modtager Bredballe Villapark 28.000 kroner til en vandtilkobling til køernes drikkevand.

Til Uhrhøj sender udvalget 20.000 kroner til etablering af vandre- og cykelstier. I Skibet ryger 13.125 kroner af sted til hegn, som skal bekæmpe invasive arter og pleje lysåbne arealer

I alt søgte 18 ansøgere om puljemidler, og der er syv, som ikke får tilskud. Formand for natur- og miljøudvalget, Karl Erik Lund (DF), fortæller i en pressemeddelelse, at man ikke har penge nok til alle.

 

Nul kroner til læskur og madpakkehus

- Vi er meget taknemmelige for alt det frivillige arbejde, der bidrager til, at Vejle Kommune kan tilbyde gode naturoplevelser til vores borgere og gæster. Vi ville gerne støtte alle de mange tiltag, men vi har kun begrænsede midler til rådighed. Derfor har vi i år valgt at prioritere biodiversitet og god adfærd i naturen højt, og det lever 11 projekter op til, siger Karl Erik Lund.

De 18 ansøgere søgte om cirka 677.000 kroner fra puljen. Forvaltningen var derfor været nødt til at prioritere blandt de ansøgte projekter, og i enkelte projekter giver forvaltningen et mindre beløb end det, der er ansøgt om.

Forvaltningen vurderer desuden, at de syv forbigåede projekter ligger uden for rammerne af natur- og stipuljen, da nogle projekter ligger på kommunalt ejet jord. Forvaltningen vil nu hjælpe ansøgerne med at hente støtte andre steder fra.

Nogle af dem, som ikke opnår støtte fra natur- og stipuljen, er Vejle Sportsfiskerforening i Buldalen, som søgte om 35.000 kroner til et læskur, og Ågård Naturlaug søgte om 60.000 kroner til et madpakkehus.